Deze winter - Alice Oseman


Tori ziet het deze kerst somber in: haar broertje Charlie is net teruggekomen uit het psychiatrische ziekenhuis waar hij behandeld wordt voor zijn eetstoornis. Hoe erg Tori ook haar best doet om hem te steunen, ze merkt dat hij het moeilijk heeft.

 

Charlie wil graag een normale kerst, maar zijn ouders maken de hele situatie zo mogelijk nog erger met hun goede bedoelingen. Het liefst zou hij het huis ontvluchten en zich bij Nick verschuilen, maar met de kerst is dat geen optie. En dan komt ook nog de familie langs…

 

Oliver heeft Mario Kart voor kerst gekregen, en is dolgelukkig. Totdat zijn grote broer Charlie ineens verdwijnt en daarna ook Tori. Wat is er allemaal aan de hand? En waarom wil niemand met hem spelen? (flaptekst)

Het zal geen verrassing zijn dat ik een fan ben van Alice Oseman. Alles wat ik tot nu toe van haar heb gelezen raakt een gevoelige snaar en vraagt om meer. Dat gaat dan over de Heartstopper-boekenserie en het boek Liefdeloos. Maar ook de Netflix-serie van Heartstopper, waar Oseman erg bij betrokken is geweest, heeft hetzelfde effect op mij. En nu moet ik alles lezen van haar dat wordt vertaald in het Nederlands. En gelukkig gaat dat in een recordtempo. Want nu is er alweer een novelle vertaald,  eentje die hoort bij Heartstopper. Deze winter speelt zich af tijdens de kerstdagen in het vierde deel van Heartstopper.

 

Maar er is meteen een groot verschil met de Heartstopper-boeken. Want dat zijn graphicnovels en dit is een geschreven novelle. Ik was vroeger geen fan van graphicnovels, maar sinds een paar jaar komen er echt goede uit. Toch merk ik tijdens het lezen van Deze winter dat ik nog steeds de voorkeur geef aan geschreven boeken. En Alice Oseman kan het dus allebei maken! Dit boek past prima in de serie.

 

Doordat alles wordt beschreven is het verhaal gedetailleerder. Bij de graphicnovels gaat alles soms wel heel snel. Deze novelle, ongeveer honderd bladzijden, speelt zich helemaal af tijdens één kerstdag. En toch voelt het nergens als uitgerekt. Alles wordt goed uitgediept, de gevoelens van de personages komen mooi naar voren.

 

En dat is erg leuk aan deze novelle. We krijgen bovendien deze keer mee hoe Tori en Oliver, het zusje en broertje van Charlie, zich voelen en wat zij meemaken. Ook interessant, deze andere kijk op het gezin. Je voelt met iedereen mee.

 

Wat mij betreft is ook dit weer een geslaagd boek van Alice Oseman. En nog steeds wil ik alleen maar meer! Gelukkig hoef ik niet lang te wachten, want in maart 2023 komt Nick en Charlie uit - een nieuwe Heartstopper-novelle.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb