't Waanzinnige kinderkookboek - Hugo Kennis & Mark Haayema


Een kookboek. Tja, eerlijk gezegd dacht ik eerst: kan ik dit wel recenseren? Want van koken weet ik echt helemaal niets. Ik kook wel, maar dat zijn de makkelijkste gerechten. Dus wat moet ik met een kookboek? Maar dit is echt een kinder(kook)boek met verhaaltjes, gedichtjes en weetjes!

 

Allereerst over de gerechten. De uitleg is kort, duidelijk en geschikt voor kinderen. Met een beetje hulp van papa en mama moet het koken gaan lukken. Dus misschien ga ik het zelf ook wel proberen!

 

De verhaaltjes over restaurant LeQuer zijn vrolijk, grappig en gaan – natuurlijk - over eten. Het thema is overal in verweven. De schrijfstijl van Mark Haayema is prettig. Hij gebruikt niet te veel woorden en is redelijk kort van stof. Dit maakt de teksten makkelijk om voor te lezen. En juist de vrolijke verhalen  maken het kookboek extra plezierig en leuk voor kinderen. Ook de illustraties zijn vrolijk en passend bij het boek.

Zonder de verhaaltjes was het een minder geslaagd kinderkookboek geweest. Juist door de leuke verhaaltjes willen de jonge lezertjes doorbladeren en alles lezen en bekijken.

 

Maar niet alleen de verhaaltjes zorgen ervoor dat je wilt doorbladeren. Want de foto’s van Hugo Kennis en Mark Haayema die verspreid door het boek staan, zijn ontzettend grappig. Het zijn deze kleine toevoegingen die ervoor zorgen dat het boek extra leuk wordt.

 

Een beoordeling geven aan dit boek vind ik lastig. Het is een leuk kookboek voor kinderen. Maar wel anders dan een ‘gewoon’ kinderboek. Toch is het geslaagd en vooral voor kinderen die koken leuk vinden is dit een bijzonder boek!Het restaurant LeQeur staat bekend om zijn bijzondere gerechten, waar gasten van heinde en verre op af komen. Chef Hugôt en Madame Mascha zwaaien de scepter in de keuken, Irène holt haar benen uit haar lijf en stille kracht Mark werkt de afwas weg. Samen zorgen ze ervoor dat elke gast tevreden naar huis gaat. Daarbij hebben ze het soms wel te stellen met muizen in de keuken, kieskeurige kinderen en licht ontvlambare gerechten…

 

Met ’t Waanzinnige kinderkookboek kunnen kinderen een keertje zélf het avondeten op tafel zetten. 24Kitchen-chef Hugo Kennis bedacht de lekkerste voor-, hoofd- en bijgerechten met én zonder vlees. Kinderboekenschrijver Mark Haayema schreef de vrolijke verhalen en weetjes over koken, eten en restaurants. Het geheel wordt afgeblust met de heerlijke tekeningen van Emanuel Wiemans! (flaptekst)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb