Boer Boris en Bakkertje Bas - Ted van Lieshout & Philip Hopman


Het paard van Boer Boris is jarig.

Er moet taart komen. Wie bel je dan?

Bakkertje Bas natuurlijk! (flaptekst)

 

 

Een nieuwe Boer Boris! Soms vragen mensen wel eens of ik series niet eens zat ben. Dit is bijvoorbeeld al het veertiende deel van Boer Boris. Maar bij deze serie is mijn antwoord duidelijk: Nee, ik ben Boer Boris nog niet zat. En dat geldt ook na lezing van dit nieuwste deel, waarin een nieuw personages wordt geïntroduceerd. Net als Boer Boris zijn de initialen van deze jongen BB: Bakkertje Bas.

 

Zoals bij elk Boer Boris-verhaal is ook dit boek op rijm. Dat is uitermate geschikt om te gebruiken in het werk als logopedist of om voor te lezen in de klas. Het leest prettig voor en dat is belangrijk voor kleuters. Rijm biedt inzicht in klanken, letters en woorden.

En bijna elk boek van Boer Boris heeft een ander thema. Waardoor er nieuwe woorden zijn te leren of nieuwe informatie te ontdekken is voor kinderen. In dit boek is dat het bakken en bezorgen en er zijn nog wel meer dingen te ontdekken.

 

Het leuke en verfrissende is dat het boek zich niet alleen afspeelt bij Boer Boris en zijn broertje en zusje. Maar ook bij Bakkertje Bas. Boris ontbreekt zelfs op zes (!) van de platen. Volgens mij is dat nog niet eerder voorgekomen in de reeks. Maar het werkt, want Bakkertje Bas is een leuk extra karakter dat van mij vaker terug mag keren.

 

Doordat Boer Boris niet overal voorkomt, speelt het boek zich ook op andere plekken af dan de boerderij. Philip Hopman illustreert weer prachtig. De bakkerij, de stad en natuurlijk het platteland zijn schitterend om te bekijken. Voor mij zijn de illustraties het beste van deze boeken!

 

Ondanks het feit dat het alweer het veertiende deel van de serie is, blijft het duo Van Lieshout & Hopman verrassen. Een leuke nieuwe aanwinst die ik veel ga inzetten tijdens de logopedische behandelingen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb