Flin of de verloren liefde van een eenhoorn - Henry Lloyd


Flin groeit op in het bos, waar hij wordt grootgebracht door twee arenden. Van de dubbelhoofdige dwerg Mono leert hij hoe hij in het woud kan overleven. Op een dag vertelt Mono hem over de mensen, en Flin wordt nieuwsgierig; er bestaan dus nog meer wezens zoals hij.

Flin gaat op zoek. Aan de rand van een dorp ziet hij voor het eerst een soortgenoot: een meisje, dat vriendschap heeft gesloten met een eenhoorn. Als het meisje op een nacht wordt ontvoerd door een draak, gaan Flin en de eenhoorn samen proberen om haar terug te vinden… (flaptekst)

Toen dit boek in 2019 verscheen kende niemand de auteur en illustrator. Al snel werd duidelijk dat het om pseudoniemen gaat. De uitgeverij, de auteur en de illustrator wilden zich niet kenbaar maken aan het publiek. Nu, in 2021, is het mysterie opgelost. Bij de aankondiging van een nieuw boek van dit duo werd bekendgemaakt dat Daan Remmerts de Vries achter de boeken zit, zoals velen hadden verwacht.

 

En nu heb ik eindelijk het boek gelezen. En eerlijk is eerlijk, dat beviel me erg goed. Als ik één woord moet kiezen om het boek te omschrijven zou dat zijn ‘merkwaardig’. Een merkwaardig boek. Het verhaal lijkt wat gebaseerd op Junglebook, maar deze vergelijking gaat al snel niet meer op. Het enige dat overeenkomt is dat de hoofdpersoon in de jungle is opgegroeid en bij zijn eerste blik op een mensendorp een meisje ziet. De auteur schuwt thema’s niet: liefde, vriendschap, jaloezie, verraad, volgzaamheid en trouw komen allemaal voor in het boek.

Verder steekt hij de draak met sprookjes. Een draak, een eenhoorn, een ridder op het witte paard: alles komt voorbij. Maar niet op de manier zoals in de bekende sprookjes.

 

De personages zijn allemaal goed uitgewerkt, ze zijn ook interessant en het verhaal wordt dusdanig beschreven dat je door wilt lezen.

Het boek klinkt ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Juist door alle thema’s is het boek ook voor volwassenen interessant om te lezen en is het leuk voor kinderen vanaf 10 jaar om zelf te lezen. Ze zullen lachen om de grappen, terwijl de volwassenen de diepere lagen juist zullen zien en daarover gaan nadenken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb