De Schminkpietjes - Marjet Huiberts & Emanuel Wiemans


Mano en zijn zusje Kiki mogen voor het eerst als Pietjes mee naar Nederland: wat spannend! Als ze lekker aan het spelen zijn op de boot, vinden ze een grote schminkdoos. En daar weten ze wel raad mee! Al snel zijn bijna alle pieten op de boot geschminkt. Er lopen een panda, een eenhoorn en zelfs een blauw ei rond. Bonte pieten, zo vrolijk! Alleen de oude piet Diego wil er niks van weten; hij is veel te trots op zijn verdiende roetvegen. Het lijkt uit te draaien op ruzie, maar dát is natuurlijk niet de bedoeling met Sinterklaas. (flaptekst)

Nog een nieuw Sinterklaasboek! Ik word zo blij van deze tijd van het jaar. Alle kinderen hebben het over Sinterklaas en zijn pieten. Lekker met iedereen praten over hun cadeautjes in de schoen die ochtend. En natuurlijk lekker pepernoten eten! Wie wordt daar nou niet blij van.

 

Dit boek gaat over twee jonge pietjes die voor het eerst mee mogen naar Nederland. En dat vinden ze spannend. Gelukkig hebben ze wat afleiding gevonden in de kast met afgekeurde cadeautjes: een schminkdoos met een barst. Mano en Kiki besluiten iedereen te schminken die dat maar wil. En dat zijn er nogal wat. Alleen piet Diego wordt boos en wil dat iedereen de schmink weghaalt. Gelukkig grijpt Sinterklaas in.

 

Marjet Huiberts schrijft op een prettige manier. Het is een leuk verhaal en door de schrijfstijl wil je steeds verder lezen. Wel is het veel tekst om in één keer voor te lezen. Sommige bladzijden staan bijna helemaal vol met tekst en dat is voor jonge kinderen nog iets te veel van het goede. Huiberts komt met een mooie uitleg over de roetvegen op het gezicht van de pieten. Wat mij betreft had het verhaal toen klaar kunnen zijn. Nu gaat het nog verder met het vullen van de schoenen. Ook leuk, maar het voegt weinig toe aan het al iets te lange verhaal.

 

De illustraties van Emanuel Wiemans zijn erg vrolijk. Hij gebruikt mooie, felle kleuren voor de achtergronden. Er is geen enkele witte pagina te vinden in het boek. De personages vertonen mooi de emoties van het verhaal. Sinterklaas is duidelijk een lieve man die toch gezag heeft. Wel mist er soms wat detail, je hoeft niet lang naar de illustraties te kijken voordat je alles hebt gezien.

 

Een leuk prentenboek, dat je het beste in meerdere keren kan voorlezen. Ook erg leuk om met de kinderen te praten over het schminken en of ze zelf ook piet zouden willen zijn!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb