De verloren bloem van de sjamaan - Davide Morosinotto


Wanneer Laila wordt opgenomen in een ziekenhuis in Lima, raakt ze al snel bevriend met El Rato, een jongen vol wilde verhalen. Maar dan krijgt Laila haar diagnose: de artsen hebben eindelijk een naam kunnen geven aan haar ziekte, een naam die alle hoop wegslaat. Tegen beter weten in trekken de twee vrienden op avontuur, op zoek naar de legendarische Verloren Bloem. Wie weet kan Laila daarmee toch nog genezen… (flaptekst)

Nog nooit had ik iets gelezen van deze auteur. Zijn eerste twee boeken die verschenen in Nederland trokken mij niet. Vreemd eigenlijk, gezien de goede recensies en de reacties op die boeken. Toen ik dit derde boek onder ogen kreeg, moest ik hem echter hebben. Op internet lees je meerdere keren dat dit boek de minst aantrekkelijke cover van het drietal heeft, maar dat begrijp ik niet. Voor mij is dit de aantrekkelijkste van de drie. De kleuren, de letters, de details en de vormgeving komen samen als een aantrekkelijk geheel. Al moet ik wel bekennen dat ik vrij snel na de aanschaf van dit boek de andere twee boeken toch ook heb gekocht.

 

Het verhaal is redelijk complex, maar het voelt elk moment logisch aan. Hoewel je totaal niet doorhebt waar het verhaal heengaat. Het grappige is dat er veel in het boek anders is vormgegeven dan bij de meeste boeken. Zinnen kronkelen over de bladzijden, soms staat er commentaar in de zijlijn. En dat maakt het een fris boek om te lezen. Elke bladzijde verrast en dit zorgt ervoor dat je door wilt blijven lezen.

 

Het verhaal gaat over een heftig gegeven, een jong meisje met een ernstige diagnose en een slechte levensverwachting. Maar het wordt niet te zwaar. Het is aangrijpend, vooral de manier waarop Laila hoop houdt en de reis van haar leven gaat maken. Op zoek naar een geheimzinnige plant die haar misschien zou kunnen redden.

Tijdens deze reis komen er veel bijzondere mensen langs. Morosinotto laat het verhaal nergens verslappen en komt met verrassende wendingen. De personages zijn allemaal belangrijk in het verhaal en hebben een passende rol.

 

Na het lezen van dit boek ben ik nieuwsgierig naar de eerdere twee boeken. Morosinotto omschrijft ze zelf als een trilogie, maar het gaat over andere mensen en heel andere verhalen en tijden. Ik ga ze zeker lezen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.