Ik win nooit iets - Evelien de Vlieger


Nelle wint nooit iets. En toch koopt ze een lot voor de tombola. Want je weet maar nooit of je op een dag gelukt! (flaptekst)

Wanneer Nelle te veel geld terugkrijgt van de bakker besluit ze een lot te kopen voor de tombola. En ze wint! Een luxe all-inclusive vakantie voor haar en haar ouders. Dat betekent voor Nelle dat ze voor het eerst op vakantie gaat. De week gaat veel te snel voorbij, maar Nelle heeft nóg meer geluk. Ze mogen nog een week blijven!

 

Het is natuurlijk een ongeloofwaardig begin voor een verhaal. Maar het is wel de start van een erg vrolijk verhaal voor beginnende lezers. Wie wil er nou niet een vakantie winnen naar een zonnig eiland en daar ook nog eens een week langer kunnen blijven?

 

Evelien De Vlieger schrijft op een toegankelijke manier. Je kunt het boek prima voorlezen, maar ook beginnende lezers zullen zich hiermee kunnen redden. Ze gebruikt geen moeilijke woorden en geen lange zinnen. De beschrijvingen van de gedachten zijn sprekend, en kloppend bij de leeftijd van Nelle. Daardoor is het echt een boek dat de doelgroep zal aanspreken. En dat is best knap, sommige schrijvers schrijven voor een bepaalde doelgroep maar maken de hoofdpersoon dan toch té oud in zijn of haar gedragingen. Dat is hier niet aan de orde.

 

De illustraties van Ruth De Jaeger zijn vrolijk en speels. Om bijna elke afbeelding moet je lachen. Ze passen goed bij het verhaal en de schrijfstijl van De Vlieger. Een goed duo!

 

Het boek is redelijk simpel en wat ongeloofwaardig. Maar tijdens het lezen betrapte ik me er meerdere malen op dat ik hoopte dit ooit zelf mee te maken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb