Wie ben ik?

Ik ben Wouter, 27 jaar oud. Sinds begin 2019 ben ik aan het werk als logopedist.
In mijn werk gebruik ik veel prentenboeken als behandelmateriaal. 
Al sinds ik een klein kind was ben ik gek op boeken! En dan toch voornamelijk kinderboeken, al lees ik ook thrillers en romans voor volwassenen. 

Kinderboeken lezen blijft altijd fijn! Ook als je volwassen bent. Maar welke boeken moet je dan lezen? Er is zoveel keus! Via mijn recensies probeer ik jullie tips en adviezen te geven. Elke dinsdag en donderdag komt er een nieuwe recensie online!


Volg De Leesplank op instagram voor alle nieuwtjes!


September 2021

Pinkeltje en de Toverknoop

Boven op een hoge berg ligt Pinkeltjesland. In dit geheime land wonen Pinkeltje en Pinkelotje, twee pinkels die niet groter zijn dan je pink. Pinkeltje en Pinkelotje zijn dolblij wanneer hun vriend Wolkewietje op bezoek komt. Maar Wolkewietje is niet alleen gekomen. In zijn heen-en-weerballon zat een verstekeling verstopt. Een verstekeling met boze plannen… (flaptekst)

Lees meer »

Jij mag alles zijn - Griet Op de Beeck

Het was niet altijd zo. Vroeger werd er gelachen en gepraat en feestgevierd. Dat dénkt Lexi niet alleen, dat wéét ze, want er bestaan foto’s van. Van mama in een kanariegele jurk, een sigaret in de ene hand, een glas in de andere. Ze kijkt recht in de camera en steekt haar tong uit. Niet om gemeen te zijn, maar om gek te doen, dat kan je zien. En er is er een van mama die op papa’s knieën zit terwijl ze allebei praten met andere mensen die maar half op de foto staan. Halve mensen die ze waarschijnlijk zijn vergeten. Lexi heeft ze in elk geval nooit gezien. Maar dat is allemaal heel lang geleden. Lexi was toen nog niet geboren, en Lexi vindt dat ze al heel lang heeft geleefd. Zij wel, dat is het probleem. (flaptekst)

Lees meer »

IJshart - Jamie Littler

Ver weg van de bewoonde wereld, in het noordelijkste deel van de Sneeuwzee vol monsters, wacht Ash op de terugkeer van zijn ouders. Zijn oppas, een humeurige yeti, is de enige die bang is voor Ash’ magische krachten.

Lees meer »

Jakob en de zeven gevaren - Jacques Vriens

Als uitdaging bedenkt Jacob zeven gevaren om de saaie weg naar school spannender te maken. Sommige gevaren zijn echt, andere zijn fantasie. Zijn vrienden Claartje en Bennie zijn gelukkig nergens bang voor. Dankzij hen wordt Jakob langzaam wat stoerder. Dat is maar goed ook, want ineens wordt zijn leven op de kop gezet. Zijn vader verlaat het gezin en Jakob en zijn moeder raken ook nog hun huis kwijt door een brand, waardoor ze een tijdje moeten inwonen bij een heel vervelende tante. Door alles wat Jakob meemaakt en zijn bijzondere vriendschappen wordt hij steeds moediger en leert hij beter voor zichzelf opkomen. Maar als Claartje op een dag onverwachts uit zijn leven verdwijnt, krijgt Jakob het erg moeilijk. Is hij inmiddels dapper genoeg? (flaptekst)

Lees meer »


Nieuwste recensies