Wie ben ik?

Ik ben Wouter, 27 jaar oud. Sinds begin 2019 ben ik aan het werk als logopedist.
In mijn werk gebruik ik veel prentenboeken als behandelmateriaal. 
Al sinds ik een klein kind was ben ik gek op boeken! En dan toch voornamelijk kinderboeken, al lees ik ook thrillers en romans voor volwassenen. 

Kinderboeken lezen blijft altijd fijn! Ook als je volwassen bent. Maar welke boeken moet je dan lezen? Er is zoveel keus! Via mijn recensies probeer ik jullie tips en adviezen te geven. Elke dinsdag en donderdag komt er een nieuwe recensie online!


Volg De Leesplank op instagram voor alle nieuwtjes!


Juni 2021

Undercover Rivieren van zand - Chris Kooi

Het doodgewone leven van Alex wordt verstoord wanneer Boris, de baas van zijn moeder, aanbelt. Zijn moeder is helemaal niet op zakenreis, maar geheim agent bij Interpol en ook nog eens verdwenen! Wanneer Alex’ beste vriend Mo via een chat in hun favoriete game een cryptisch bericht heeft ontvangen, blijkt Alex een onmisbare schakel te zijn bij het vinden van zijn moeder Ilse. Voor hij het weet, zit Alex met Boris in een vliegtuig op weg naar Kenia. Met een andere naam in een nieuw paspoort en zonder zijn eigen spullen.

Lees meer »

Vinnie & Flos Op bezoek - Marte Jongbloed & Natascha Stenvert

Vinnie gaat met zijn ouders op bezoek bij zijn strenge tante. Dat vindt hij heel spannend. Gelukkig gaat Flos stiekem mee. En Flos helpt Vinnie ook als hij naar de tandarts moet. Alleen jammer dat Flos steeds zo’n troep maakt. Op een dag komt er een zwerfkat op bezoek. Die ziet Flos aan voor een muis. Nu is het Flos die een beetje bang wordt. Maar gelukkig heeft hij Vinnie. Want samen durven ze alles! (flaptekst)

Lees meer »

Girl 6 - Mirjam Mous

Girl 6 gaat over de onhandige Summer. Ze is de enige kleindochter van echtpaar Rogers en woont met haar moeder Lara in Amsterdam. Wanneer ze erachter komt dat opa Carl ernstig ziek is, wil ze niets liever dan meteen naar Amerika vliegen. Daar ontmoet ze de jonge blogger Dez. Samen ontdekken ze het web van leugens en dilemma’s waarin Summer verstrikt zit. (flaptekst)

Lees meer »

Offline - Marco Kunst & Yannick Pelegrin

Het is het jaar 2046. Robots printen nieuwe steden. Drones vliegen af en aan. Mike verhuist naar de stad Nieuw Babylon, waar iedereen altijd online is. De virtuele en de echte wereld lopen steeds verder in elkaar over. De toekomst lijkt mooier dan ooit. Maar dan ontmoet Mike meneer Groman, die hem vertelt dat er een groot gevaar dreigt…

Lees meer »

Hele verhalen voor een halve soldaat - Benny Lindelauf & Ludwig Volbeda

Zes broers worden opgeroepen om dienst te nemen in het leger. Op wege naar het front moeten ze zich melden bij een grenspost. Geschikte giften of geld om de grens te kunnen passeren, bezitten de broers niet. Verhalen kennen ze echter in overvloed. Verhalen over een behekst meer, over een poppenspeler die over lijken gaat om succes te hebben en over een jongeman die zo mooi is dat de mannen uit zijn dorp hem van pure jaloezie het liefst een kopje kleiner maken. De broers vertellen en vertellen alsof er een leven van afhangt. En dat is ook zo. (flaptekst)

Lees meer »


Nieuwste recensies


Maak een Gratis Website met JouwWeb