Wie ben ik?

Ik ben Wouter, 27 jaar oud. Sinds begin 2019 ben ik aan het werk als logopedist.
In mijn werk gebruik ik veel prentenboeken als behandelmateriaal. 
Al sinds ik een klein kind was ben ik gek op boeken! En dan toch voornamelijk kinderboeken, al lees ik ook thrillers en romans voor volwassenen. 

Kinderboeken lezen blijft altijd fijn! Ook als je volwassen bent. Maar welke boeken moet je dan lezen? Er is zoveel keus! Via mijn recensies probeer ik jullie tips en adviezen te geven. Elke dinsdag en donderdag komt er een nieuwe recensie online!


Volg De Leesplank op instagram voor alle nieuwtjes!


Februari 2021

Vlinder - Miriam Bruijstens

Mijn verbazing was groot toen ik dit boek met de post kreeg van Uitgeverij Van Goor. Ik had hier namelijk geen recensie-exemplaar voor aangevraagd, want om eerlijk te zijn…. Wéér een boek over gedragsproblematiek, daar had ik even geen behoefte aan. Vorig jaar verscheen bij dezelfde uitgeverij In de ruimte is het stil (2021) van Nicole Panteleakos. Dat boek ging over een meisje met autisme. Bij mijn recensie heb ik toen uitgelegd dat door eigen ervaringen met autisme in mijn directe familie en andere gedragsproblematieken in vrienden- en werkkring ik het soms lastig vind om boeken daarover te lezen. Meestal sla ik die boeken dus over.

Lees meer »

Het eiland van olifant - Leo Timmers

Leo Timmers is inmiddels een grote naam in de Nederlandse prentenboekenwereld. En ook in het buitenland wordt hij geprezen om zijn bijzondere boeken. Ik had tot nu toe alleen Een huis voor Harry gelezen. Om eerlijk te zijn: dat was het enige boek dat mij aansprak, dat ik wilde lezen en bekijken van deze auteur. Gelukkig vroeg dat prentenboek om meer.

Lees meer »

Het grote gekke voorleesboek - Marianne Busser & Ron Schröder en Dagmar Stam

Weer een ontzettend mooi uitgegeven bundel van al eerder verschenen boeken van schrijversechtpaar Marianne Busser & Ron Schröder. Gelukkig nog met de illustraties van Dagmar Stam. Voor deze uitgave maakte Stam een nieuw omslag en daarmee bewijst ze voor mij dat ze nog steeds een heel goede, leuke en vooral vrolijke illustrator is. Haar tekeningen spatten van het papier. De kinderen zijn levendig, tonen emotie en lijken echt te genieten op de illustraties.

Lees meer »

Alles in de wind - Mies van Hout

Een liedjesboek is moeilijk te recenseren. Want de liedjes bestaan in dit geval al en er zit geen verhaal in het boek. Maar ik ga het toch proberen. Elke plaat in dit boek is een losstaande illustratie, passend bij het liedje dat er naast staat. Naast het thema van het boek is gekozen voor enkele herkenbare punten op elke plaat, zoals de kat, boten, water en de wind.

Lees meer »


Nieuwste recensies