Wie ben ik?

Ik ben Wouter, 27 jaar oud. Sinds begin 2019 ben ik aan het werk als logopedist.
In mijn werk gebruik ik veel prentenboeken als behandelmateriaal. 
Al sinds ik een klein kind was ben ik gek op boeken! En dan toch voornamelijk kinderboeken, al lees ik ook thrillers en romans voor volwassenen. 

Kinderboeken lezen blijft altijd fijn! Ook als je volwassen bent. Maar welke boeken moet je dan lezen? Er is zoveel keus! Via mijn recensies probeer ik jullie tips en adviezen te geven. Elke dinsdag en donderdag komt er een nieuwe recensie online!


Volg De Leesplank op instagram voor alle nieuwtjes!


Februari 2021

De wind in de wilgen - Kenneth Grahame & David Roberts

Een klassieker, maar ik had er nooit van gehoord tot ik dit boek in handen kreeg. Ik was meteen verkocht door de sfeervolle omslag. Het kleurgebruik, de glimmende letters - het sprak me meteen aan. Pas toen ik thuis het boek inkeek, kwam ik erachter hoe bekend dit boek al meer dan een eeuw is.

Lees meer »
Januari 2021

Kleine Ezel en de durfal - Rindert Kromhout & Annemarie van Haeringen

De serie over Kleine Ezel van Rindert van Kromhout en Annemarie van Haeringen is zeer geliefd bij ouders en kinderen. De verhalen over Kleine Ezel spreken aan en ze sluiten aan bij de leefwereld van de doelgroep, want elk kind maakt deze dingen wel eens mee. Alhoewel, waarschijnlijk niet met een echte afgrond en een echte, diepe grot zoals Kleine Ezel. Het is natuurlijk allemaal wat uitvergroot en dat maakt het juist zo leuk.

Lees meer »

Niet thuis - Jacques Vriens

Een boek over zeven kinderen die in een leefgroep wonen, omdat ze niet meer bij hun ouders kunnen wonen. Dat is een heftig gegeven. Het jongste kind is vijf jaar en de oudste is zestien.

Lees meer »

Raaf en Papegaai - Expeditie Regenwoud - Li Lefébure & Jenny Bakker

Na het lezen van Raaf en Papegaai - Naar de bron van de Nijl werd me aangeraden om nu een voorleesboek uit deze serie te gaan lezen. En dat is met dank aan Uitgeverij Clavis Raaf en Papegaai - Expeditie Regenwoud geworden. Een avontuurlijk voorleesboek met vijftien los te lezen verhalen. Elk verhaal behandelt een emotie of een levensles. Dit kan variëren van de oplossing om te kunnen slapen tot durven toegeven dat je ergens bang voor bent. Elk verhaaltje eindigt met een vraag voor het kind dat wordt voorgelezen. Bij het eerste verhaaltje over niet kunnen slapen is de – redelijk voor de hand liggende - vraag: Wat doe jij als je niet kunt slapen?

Lees meer »

De spiegelpassante 1 - De ijzige verloofde - Christelle Dabos

Een hit-serie in Frankrijk, nu vertaald in het Nederlands. Een mooie omslag, leuke titel en de naam van de serie spreekt mij in ieder geval aan: De spiegelpassante. Maar de recensies zijn wat gemengd. De één vindt het een fantastisch boek, de ander vindt het traag - en dat voor een boek van ruim vijfhonderd pagina’s. Het maakte mij nieuwsgierig, maar het heeft lang geduurd voordat ik het boek uit had.

Lees meer »


Nieuwste recensies