Wie ben ik?

Ik ben Wouter, 27 jaar oud. Sinds begin 2019 ben ik aan het werk als logopedist.
In mijn werk gebruik ik veel prentenboeken als behandelmateriaal. 
Al sinds ik een klein kind was ben ik gek op boeken! En dan toch voornamelijk kinderboeken, al lees ik ook thrillers en romans voor volwassenen. 

Kinderboeken lezen blijft altijd fijn! Ook als je volwassen bent. Maar welke boeken moet je dan lezen? Er is zoveel keus! Via mijn recensies probeer ik jullie tips en adviezen te geven. Elke dinsdag en donderdag komt er een nieuwe recensie online!


Volg De Leesplank op instagram voor alle nieuwtjes!


Januari 2021

Een huis voor Harry - Leo Timmers

Het prentenboek van het jaar 2019, gemaakt door Leo Timmers die ook internationaal veel lof krijgt voor zijn boeken. Heel eerlijk: ik was zelf eerst sceptisch. Niet altijd vind ik de keus van het prentenboek van het jaar leuk of goed.

Lees meer »

Mus & Kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen

Het schrijfdebuut van stemacteur Kevin Hassing. Op sociale media werd ik er al vaak met de neus opgedrukt. Een boek met een heel mooie omslag van Linde Faas en een verhaal dat lijkt aan te spreken. Ook de eerste reacties zijn positief.

Lees meer »

Het magische insect - Sietske Zwart

Sietske Zwart wil met dit boek een belangrijke boodschap overbrengen. Goed omgaan met de natuur en alles wat hierin leeft. In dit boek vertelt ze dat op een kindvriendelijke manier en vanuit de dieren. Haar doel is hiermee het bewustzijn bij kinderen te creëren om dierenleed te verminderen.

Lees meer »
December 2020

Gozert - Pieter Koolwijk & Linde Faas

Op de valreep van 2020 heb ik dit boek gelezen. Hij sprak me altijd al aan, maar ja - soms moet je kiezen welke boeken je leest en welke niet. Dit boek viel elke keer net buiten de boot. Nu, in deze lock-down, heb ik besloten om dit boek te bestellen bij de plaatselijke kinderboekhandel die het gratis thuisbezorgde.

Lees meer »


Nieuwste recensies