Wie ben ik?

Ik ben Wouter, 27 jaar oud. Sinds begin 2019 ben ik aan het werk als logopedist.
In mijn werk gebruik ik veel prentenboeken als behandelmateriaal. 
Al sinds ik een klein kind was ben ik gek op boeken! En dan toch voornamelijk kinderboeken, al lees ik ook thrillers en romans voor volwassenen. 

Kinderboeken lezen blijft altijd fijn! Ook als je volwassen bent. Maar welke boeken moet je dan lezen? Er is zoveel keus! Via mijn recensies probeer ik jullie tips en adviezen te geven. Elke dinsdag en donderdag komt er een nieuwe recensie online!


Volg De Leesplank op instagram voor alle nieuwtjes!


December 2020

Daar is Sinterklaas! - Vivian den Hollander & Saskia Halfmouw

Nog een Sinterklaasboek dat recent is verschenen. Het is ook nodig dat er nieuwe Sinterklaasboeken komen, want veel oudere boeken kunnen in deze tijd niet meer. Dit boek van Vivian den Hollander is een goed voorbeeld van een modern Sinterklaasboek dat toch heel vertrouwd en sfeervol aanvoelt. Én misschien nog wel belangrijker: het houdt onze Sinterklaastraditie in ere.

Lees meer »
November 2020

Dag, Sinterklaasje - Jacques Vriens & Marja Meijer

Opnieuw een gouwe ouwe van Jacques Vriens die in een nieuw jasje wordt uitgegeven. Maar bij dit boek is zelfs de tekst aangepast naar deze tijd. Want de eerste uitgave dateert alweer van 1983 en er is sindsdien het een en ander veranderd in onze Sinterklaas-traditie. In het boek uit 1983 komen nog zwarte pieten voor, in deze nieuwe uitgave zijn het allemaal andere soorten pieten. Een roetveegpiet, een Pieta en ook Pieten zonder roetvegen. Dit wordt iets te opvallend uitgelegd, zelfs meerdere keren. Hierdoor wordt de nadruk op deze verandering wel erg duidelijk en dat is niet nodig, want de jonge kinderen van nu weten niets van de eerdere Pieten en accepteren de nieuwe Pieten zonder nadenken.

Lees meer »

Sinterklaasliedjes - Mark Janssen

Een nieuw Sinterklaasprentenboek. Dat lijkt me in deze tijd lastig om te maken. Want door de Pieten-discussie kan er heel veel niet, maar wat kan er nog wel? Er is nog geen duidelijke richting waarop het Sinterklaasfeest verder gaat nu. Hoe heeft Mark Janssen dit aangepakt? In één woord: slim.

Lees meer »


Nieuwste recensies