Wie ben ik?

Ik ben Wouter, 27 jaar oud. Sinds begin 2019 ben ik aan het werk als logopedist.
In mijn werk gebruik ik veel prentenboeken als behandelmateriaal. 
Al sinds ik een klein kind was ben ik gek op boeken! En dan toch voornamelijk kinderboeken, al lees ik ook thrillers en romans voor volwassenen. 

Kinderboeken lezen blijft altijd fijn! Ook als je volwassen bent. Maar welke boeken moet je dan lezen? Er is zoveel keus! Via mijn recensies probeer ik jullie tips en adviezen te geven. Elke dinsdag en donderdag komt er een nieuwe recensie online!


Volg De Leesplank op instagram voor alle nieuwtjes!


Oktober 2020

Mijn vader woont in het tuinhuis - Jacques Vriens

Opnieuw een boek van Jacques Vriens met een heftig thema. Na de pleegzorg (Niet thuis) en euthanasie (Code Kattenkruid) nu echtscheiding. Om eerlijk te zijn heb ik een poosje gedacht dat Jacques Vriens zijn grip verloor op de doelgroep. Dat lag niet zozeer aan hem, maar eerder aan de bezuinigingen op een redacteur en in mijn ogen verkeerde keuzes qua vormgeving. Met de twee eerder genoemde boeken en ook dít nieuwe boek is wat mij betreft echter aantoonbaar bewezen dat Vriens nog steeds een van de betere (misschien wel de beste) kinderboekenschrijver van Nederland is.

Lees meer »

Operatie Vrotte - Mark Haayema & Loes Riphagen

Het eerste Gouden boekje dat ik bespreek op mijn website. Nog nooit eerder heb ik een boek gelezen van Mark Haayema, wel heb ik er meerdere dingen over gehoord. De illustraties van Loes Riphagen ken ik wel. Volgend jaar staat zij in de schijnwerpers, want haar boek Coco kan het is verkozen tot het Prentenboek van 2021!

Lees meer »

Tante Ada's erfenis - Anneriek van Heugten

Violet krijgt na de dood van tante Ada, de zus van haar overgrootmoeder, een geheimzinnige brief met een opdracht. Als ze de opdracht binnen zes maanden kan uitvoeren, krijgt ze een grote erfenis. Lukt dat niet, dan erft ze alleen het oude poppenhuis van tante Ada. Violet wil eerst niets weten van de brief en de opdracht, maar algauw raakt ze in de ban van tante Ada’s grote geheim. (flaptekst)

Lees meer »


Nieuwste recensies


Maak een Gratis Website met JouwWeb