Wie ben ik?

Ik ben Wouter, 27 jaar oud. Sinds begin 2019 ben ik aan het werk als logopedist.
In mijn werk gebruik ik veel prentenboeken als behandelmateriaal. 
Al sinds ik een klein kind was ben ik gek op boeken! En dan toch voornamelijk kinderboeken, al lees ik ook thrillers en romans voor volwassenen. 

Kinderboeken lezen blijft altijd fijn! Ook als je volwassen bent. Maar welke boeken moet je dan lezen? Er is zoveel keus! Via mijn recensies probeer ik jullie tips en adviezen te geven. Elke dinsdag en donderdag komt er een nieuwe recensie online!


Volg De Leesplank op instagram voor alle nieuwtjes!


Augustus 2020

Hoe fel de zon ook scheen – Verhalen over de Tweede Wereldoorlog - Arend van Dam & Alex de Wolf

Hoe fel de zon die dag ook scheen, op 10 mei 1940 was het ineens oorlog. Maak kennis met de bekende en minder bekende Nederlanders die de vijf lange jaren van de Duitse bezetting meemaakten. Met atlete Rie Mastenbroek, die een olympische medaille won maar er eigenlijk niet trots op durfde te zijn. Met helden zoals Miep Gies, die de familie Frank hielp tijdens hun onderduik. Met ‘foute’ mensen als Anton Mussert en Willem Mengelberg, die het eens waren met de plannen van Adolf Hitler. En met Guus en Lienke, die de oorlog aan de andere kant van de wereld beleefden.

Lees meer »

Hotel De Grote L - Sjoerd Kuyper

Als je vader je beste vriend is en hij krijgt een hartaanval, en je moeder is al dood, en als je dan het hotel van je vader moet runnen, samen met je drie zussen die net zo weinig van jongens snappen als jij van meisjes, en je vader blijkt ook nog eens schulden te hebben, en je kunt alleen aan geld komen door als jongen met washandjes in je bikinitopje mee te doen aan de Miss Noordzee Verkiezing, en je hebt diezelfde middag een proeftraining voor een beroemde voetbalclub, en je bent ook nog eens smoorverliefd op het mooiste meisje van het heelal, en zij doet ook mee aan die missverkiezing… wat doe je dan? (flaptekst)

Lees meer »

De Huiself - Bruce Coville

Angus is een huiself, een magisch wezentje dat dolgraag huishoudelijke klusjes doet voor de mensen aan wie hij toebehoort. Nu woont hij bij Alex en zij is echt de grootste sloddervos ter wereld. En tot Angus’ frustratie vindt ze dat zelf helemaal niet erg!

Lees meer »
Juli 2020

Pan's Labyrint - Het Labyrint van de Faun - Guillermo del Toro & Cornelia Funke

Ofelia en haar moeder trekken in bij haar stiefvader, een hoge officier in het leger van Franco, die zijn hoofdkwartier heeft in een duister bos. Ofelia’s moeder is hoogzwangr en wordt al snel na de verhuizing ernstig ziek. Terwijl de wrede aard van haar stiefvader zich steeds meer openbaart en de strijd tussen het leger en het verzet oplaait, beginnen voor Ofelia de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid te vervagen. Ze raakt verstrikt in een verborgen wereld vol duistere wezens en halfvergeten verhalen, die aanvankelijk sprookjesachtig lijkt maar steeds gruwelijker wordt… (flaptekst)

Lees meer »

Het Boekenliefje - Helen Docherty & Thomas Docherty

Elke avond lezen de dieren van Holletje-in-‘t-Bos een verhaaltje voor het slapengaan. Tot hun boeken op een avond plots beginnen te verdwijnen. Een voor een. Is er misschien een boekendiefje in het dorp? En wie zou dat kunnen zijn? Lisa Langoor, een moedig konijntje, is vastbesloten het boekenmysterie op te lossen. Ze wil hun voorleesverhaaltjes terug, en wel nu meteen! (flaptekst)

Lees meer »


Nieuwste recensies