Wie ben ik?

Ik ben Wouter, 27 jaar oud. Sinds begin 2019 ben ik aan het werk als logopedist.
In mijn werk gebruik ik veel prentenboeken als behandelmateriaal. 
Al sinds ik een klein kind was ben ik gek op boeken! En dan toch voornamelijk kinderboeken, al lees ik ook thrillers en romans voor volwassenen. 

Kinderboeken lezen blijft altijd fijn! Ook als je volwassen bent. Maar welke boeken moet je dan lezen? Er is zoveel keus! Via mijn recensies probeer ik jullie tips en adviezen te geven. Elke dinsdag en donderdag komt er een nieuwe recensie online!


Volg De Leesplank op instagram voor alle nieuwtjes!


Maart 2022

De Vanderbeekers - Karina Yan Glaser

De kinderen Vanderbeeker wonen samen met hun ouders al hun hele leven in een prachtig oud huis in New York. Ze zijn zo aan het huis gehecht dat het een soort extra familielid is geworden. Maar dan besluit hun zonderlinge huisbaas Beiderman ineens om het huurcontract op te zeggen. De vier zussen en hun broer hebben nog maar elf dagen om hem op andere gedachten te brengen. Ze trekken alles uit de kast om meneer Beiderman ervan te overtuigen hoe buitengewoon geweldig ze zijn en hoe fantastisch het is dat juist zij hier wonen! Met een stapelgek plan zetten de Vanderbeekers alles op alles om in hun fijne huis te mogen blijven. (flaptekst)

Lees meer »

Verboden toegang! 1 - Caroline Héroux

Lolo, die 11 jaar is, vindt dat schrijven iets voor meisjes is (heel duf), zoals voor zijn halfzus Amélie, die haar dagboek onder haar kussen verstopt. Looooser! Maar als Lolo niet met zijn vrienden kan spelen omdat hij weer ’s kamerarrest heeft, heeft hij niets anders te doen dan in zijn aantekenboekje, GEEN DAGBOEK dus, over zijn onrechtvaardige leven te schrijven.

Lees meer »
Februari 2022

Vluchtweg - Goedele Ghijsen

Nadesh, Miro en Jana zijn veroordeeld tot samenleven in de jungle van het klaslokaal. Elk strijden ze hun eigen oorlog. Elk reageren ze dat op een andere manier op hun klasgenoten af. De spanning stijgt, tot de bom ontploft. (flaptekst)

Lees meer »

De verloren bloem van de sjamaan - Davide Morosinotto

Wanneer Laila wordt opgenomen in een ziekenhuis in Lima, raakt ze al snel bevriend met El Rato, een jongen vol wilde verhalen. Maar dan krijgt Laila haar diagnose: de artsen hebben eindelijk een naam kunnen geven aan haar ziekte, een naam die alle hoop wegslaat. Tegen beter weten in trekken de twee vrienden op avontuur, op zoek naar de legendarische Verloren Bloem. Wie weet kan Laila daarmee toch nog genezen… (flaptekst)

Lees meer »


Nieuwste recensies


Maak een Gratis Website met JouwWeb