Wie ben ik?

Ik ben Wouter, 27 jaar oud. Sinds begin 2019 ben ik aan het werk als logopedist.
In mijn werk gebruik ik veel prentenboeken als behandelmateriaal. 
Al sinds ik een klein kind was ben ik gek op boeken! En dan toch voornamelijk kinderboeken, al lees ik ook thrillers en romans voor volwassenen. 

Kinderboeken lezen blijft altijd fijn! Ook als je volwassen bent. Maar welke boeken moet je dan lezen? Er is zoveel keus! Via mijn recensies probeer ik jullie tips en adviezen te geven. Elke dinsdag en donderdag komt er een nieuwe recensie online!


Volg De Leesplank op instagram voor alle nieuwtjes!


December 2021

De beste juf van de hele wereld - Manon Sikkel & Marja Meijer

Marie zit op de beste school van de wereld. Een school midden in het bos. Waar je zoveel buiten mag spelen als je wilt. En de school heeft een goudkleurig kaartje waarmee je zelf pizza’s kunt bestellen. En dan is er ook nog die superlieve juf Rachida. Een juf die het niet erg vindt als je la ontploft is, of je potloden alweer kwijt zijn. Maar dan komt er nieuws van de Domorenschool in Beekjesdal. Hun juf, Patries, is een bekende vlogger. En die wil niets liever dan de prijs winnen van ‘Beste juf van de hele wereld’. Maar er kan er natuurlijk maar één de beste zijn… (flaptekst)

Lees meer »

De Schminkpietjes - Marjet Huiberts & Emanuel Wiemans

Mano en zijn zusje Kiki mogen voor het eerst als Pietjes mee naar Nederland: wat spannend! Als ze lekker aan het spelen zijn op de boot, vinden ze een grote schminkdoos. En daar weten ze wel raad mee! Al snel zijn bijna alle pieten op de boot geschminkt. Er lopen een panda, een eenhoorn en zelfs een blauw ei rond. Bonte pieten, zo vrolijk! Alleen de oude piet Diego wil er niks van weten; hij is veel te trots op zijn verdiende roetvegen. Het lijkt uit te draaien op ruzie, maar dát is natuurlijk niet de bedoeling met Sinterklaas. (flaptekst)

Lees meer »
November 2021

Mus & Kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken - Kevin Hassing & Linde Faas

In het zeewater bij Zeeburgerdam drijft venijn: gif dat afkomstis is van een gigantische octopus. Vissen sterven en schepen zinken. Daarom roept de burgemeester op om jacht te maken op het monster. Wie terugkomt met het hart van de Kraken krijgt een groot deel van een eeuwenlang verborgen schat. Mus en kapitein Kwaadbaard besluiten op zoek te gaan naar het zeemonster en natuurlijk gaan hun vrienden mee. Maar die tocht verloopt niet zonder problemen en tot overmaat van ramp komt Mus achter een geheim dat ervoor zorgt dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn…(flaptekst)

Lees meer »

Yopa's groene duikboot - Paul McCartney & Kathryn Durst

Yopa en de Luitjes zijn terug! Kom aan boord van Yopa’s groene duikboot en ga mee op dit magische avontuur, op zoek naar Yoma. Yopa en de Luitjes volgen haar muzikale spoor op een fantastische reis rond de wereld en zelfs tot op de diepste bodem van de oceaan. Zullen ze haar vinden? (flaptekst)

Lees meer »


Nieuwste recensies


Maak een Gratis Website met JouwWeb