Elke week zet ik één boek in het zonnetje! Dit boek mag wat mij betreft niet ontbreken op de leesplank. Dit kunnen nieuwere boeken zijn, maar ook klassiekers of boeken die niet eens meer leverbaar zijn. Ik spit mijn kasten door om zo een originele lijst met boeken te maken voor iedereen. Weet jij nog een boek die wat jou betreft echt een keer 'Boek van de Week' moet zijn? Laat het me weten! 


Hart van Inkt - Cornelia Funke

De Hart van Inkt - trilogie van Cornelia Funke. Drie ontzettende dikke boeken. Als kind sprak het me aan tot ik de omvang van deze boeken zag. Wel erg dik... en dan ook nog eens drie boeken. Maar toen ik eenmaal was begonnen met lezen merkte ik niet dat de boeken zo dik waren. Wat een fantasie heeft Funke! Het is bijna ongelooflijk dat iemand dit allemaal heeft kunnen bedenken. 

Lees meer »

Opa's camper - Harry Woodgate

Afgelopen vrijdag was het Paarse vrijdag. Dat is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van paarse kleren op school hun solidariteit kunnen tonen met lhbt+ers. Ik heb erg veel mooie boekentips voorbij zien komen. Mooi om te zien dat er steeds meer aandacht is in kinderboeken voor dit thema! 

Lees meer »

Dag, Sinterklaasje - Jacques Vriens & Marja Meijer

Dag Sinterklaasje is in mijn herinnering een ontzettend leuk en vrolijk Sinterklaasboek dat helemaal de Sinterklaassfeer ademt. En dat is het gelukkig nog steeds. De spanning van de kinderen is voelbaar Vriens vertelt allemaal leuke verhaaltjes over het Sinterklaasfeest die nog steeds actueel zijn. Kinderen die dit boek nu voorgelezen krijgen, zullen zich goed kunnen herkennen in Lieke en Sam.

Lees meer »

De vleugels van Wouter Pannekoek - Anke de Vries

Wie wil er als kind nou niet een boek lezen waarin de hoofdrol dezelfde naam heeft? En als je van de achternaam enkel de eerste letter neemt klopt het nog steeds. Ik heet Wouter P. en de hoofdrol in dit boek heet ook Wouter P. Wouter Pannekoek dan wel, maar toch. Alleen al door de titel wilde ik als kind dit boek natuurlijk hebben. 

Lees meer »

De Prinses van Ploenk - Henk Hardeman

Als kind werd ik in groep 7 voorgelezen uit De Prinses van Ploenk van Henk Hardeman. En dat was geweldig. De hele klas was muisstil en ging compleet op in het verhaal. Dit kwam door hoe de juf voorlas, maar toch vooral door het boek. Dus na groep 7 moest ik het boek zelf hebben!

Lees meer »

De bende van rode Zora - Kurt Held

De bende van rode Zora is een ontzettend dik boek. Maar als kind vond ik het omslag zo mooi dat ik het boek hoe dan ook wilde lezen. En het is toen niet bij één keer lezen gebleven. Ondanks de dikte van het boek leest het lekker snel en voelt het niet alsof het oneindig duurt. Het verhaal is spannend, aansprekend en fijn om te lezen.

Lees meer »


Maak een Gratis Website met JouwWeb