Elke week zet ik één boek in het zonnetje! Dit boek mag wat mij betreft niet ontbreken op de leesplank. Dit kunnen nieuwere boeken zijn, maar ook klassiekers of boeken die niet eens meer leverbaar zijn. Ik spit mijn kasten door om zo een originele lijst met boeken te maken voor iedereen. Weet jij nog een boek die wat jou betreft echt een keer 'Boek van de Week' moet zijn? Laat het me weten! 


Het verlangen van de prins - Marco Kunst

Het lijkt wel een boek van Paul Biegel, maar dan in de wereld van nu. Marco Kunst schrijft op een manier die heerlijk doorleest. Ik kon het boek niet meer neerleggen en wilde doorlezen. Ook gebruikt hij niet te moeilijke woorden, maar hij gaat het niveau van de doelgroep (10-12 jaar) niet uit de weg. Er valt ook wat te leren, zoals woorden die horen bij een ouderwets schip. Kunst schrijft een verhaal dat is gevuld met fantasie en toch ook werkelijkheid. Het is dusdanig gemengd dat het allemaal logisch klinkt.

Lees meer »

De kinderen van De Grote Beer

Elk jaar kreeg ik in de zomervakantie een nieuw deel van 'De kinderen van De Grote Beer. Ging ik naar groep 3, dan kreeg ik het derde deel. Tot de serie en de basisschool klaar was. Dus deze week, zo aan het eind van het schooljaar weer een Serie van de Week!

Lees meer »

Vals - Carry Slee & Philip Hopman

Samen met Hebbes behoort Vals bij mijn favoriete boeken van Carry Slee. Het verhaal is gedurfd, zit vol humor en bevat diepgang. Het voelt voor mij alsof Slee bij deze twee boeken echt alle registers open heeft gegooid. En dat zorgt voor ontzettende leuke boeken.

Lees meer »

Gozert - Pieter Koolwijk & Linde Faas

Afgelopen week is Luna het vervolg op Gozert (2020) van Pieter Koolwijk verschenen. En meteen stond heel instagram en facebook vol met dit boek! Zelf heb ik even gewacht met het aanschaffen van het boek, want Pieter Koolwijk kwam vandaag in Kinderboekhandel Rapunsel, in mijn woonplaats, signeren. En dan moet ik daar natuurlijk heen.

Lees meer »

Wildwoud - Colin Meloy & Carson Ellis

Een boek met deze tekst op de achterkant kan twee kanten opgaan voor mij. Of het is een heerlijk verhaal met een bijzondere wereld om in weg te duiken. Of het wordt een standaard verhaal waarbij je het gevoel hebt alles al eens te hebben gelezen

Lees meer »