Elke week zet ik één boek in het zonnetje! Dit boek mag wat mij betreft niet ontbreken op de leesplank. Dit kunnen nieuwere boeken zijn, maar ook klassiekers of boeken die niet eens meer leverbaar zijn. Ik spit mijn kasten door om zo een originele lijst met boeken te maken voor iedereen. Weet jij nog een boek die wat jou betreft echt een keer 'Boek van de Week' moet zijn? Laat het me weten! 


Z.E.S. - Anneriek van Heugten

Een ongelofelijke leuke serie die bestaat uit zes boeken met avonturen over een vriendengroep die bestaat uit zes vrienden. Elk boek heeft een andere hoofdpersoon en dat houdt de serie fris. Erg leuk om vanuit de verschillende perspectieven elkaar te leren kennen. En op deze manier wordt je helemaal meegenomen door de vriendengroep en voelt het alsof je bij hen hoort.

Lees meer »

Ssst! We hebben een plan - Chris Haughton

Een prentenboek dat superleuk is om voor te lezen aan kinderen. Juist de herhaling binnen dit boek zorgt voor interactie tussen de voorlezer en het voorgelezen kind. De illustraties van Haughton zijn bijzonder. Het hele boek maakt hij voornamelijk gebruik van de hoofdkleur blauw. Net als de omslag. Alleen de andere dieren hebben felle, vrolijke andere kleuren waardoor ze uit de pagina lijken te springen en je dit dier ook zelf wilt vangen. Net als de hoofdpersonen van dit boek.

Lees meer »

Ko de Boswachter - Burny Bos

Een karakter uit een radio-show, later een tv-show en meerdere boeken. Voor zo ver ik heb kunnen ontdekken is dit de meest recente uitgave, met een selectie van verhalen uit de eerder verschenen boeken. En nu met illustraties van Rick de Haas.

Lees meer »

M.U.I.S. - Penny Dolan

Als kind heb ik dit boek éénmaal gelezen en ik weet nog goed dat ik verkocht was vanaf de eerste bladzijde. Want ondanks dat het een dik boek is, namelijk 443 pagina’s heb ik hem ook snel uitgelezen.

Lees meer »

De grote 7 / De club van 7 - Enid Blyton

Enid Blyton. Wie kent haar niet? Deze Britse auteur is vooral bekend geworden met haar serie’s over Nobby en De Vijf (The Famous Five). Maar ze schreef nog veel meer zoals  Pitty en De Dolle Tweeling. Mijn moeder had ontzettend veel boeken uit deze series vanuit haar jeugd! En die heb ik met veel plezier zelf gelezen.

Lees meer »

Avonturen van Eelke van de boswachter - Jaap ter Haar

Mijn editie heeft illustraties van Alex de Wolf en die maken het boek echt af. Althans, vind ik. Dit boek geeft mij altijd een nostalgisch gevoel. Naar een wereld die niet meer bestaat. Het leven zonder mobieltjes, tablets, computers en televisie. Natuurlijk, ik kan niet meer zonder al die dingen. Maar soms zou het toch fijn zijn om weer meer van de natuur te genieten. En wat is het mooi als kinderen weer zelf bedenken wat ze gaan spelen! Gewoon buiten, in het bos of in de speeltuin. Tegenwoordig zie je toch al snel dat kinderen filmpjes gaan kijken. En daar is niets mis mee, maar het mag soms wel wat minder.

Lees meer »

Alle verhalen van Beatrix Potter

Al als kind was ik verliefd op de prachtige illustraties van Beatrix Potter. De manier waarop zij dieren kan tekenen is bijzonder. Het zijn dieren maar ze zijn toch ook menselijk. Door de paar kledingstukken die ze dragen, maar ook door de houdingen en de gezichtsuitdrukkingen. Als kind maakte ik eerst kennis met de tekenfilmpjes en de prentenboeken die waren gebaseerd op haar boeken. En die waren ontzettend leuk en vrolijk. Later verdween ze voor mij.

Lees meer »


Maak een Gratis Website met JouwWeb