LAPPA

Lappa is boos. Mama heeft zijn tablet afgepakt.

‘Hup Lappa, ga eens lekker buiten spelen, je hebt nu wel genoeg gegamed,’ zegt ze.

Lappa’s boze bui is snel verdwenen als hij plezier maakt met zijn vriendjes.

Want samen spelen en bewegen is niet alleen goed voor je, het is ook leuk. (flaptekst)

 

De LAPPA kinderboekenserie is een serie die kinderen bewust wil maken van maatschappelijke problemen en wil een positieve verandering in gang zetten. Dit is te lezen op de site www.lappabooks.nl. Hun speerpunten zijn verbinding tussen mensen en culturen, verantwoord omgaan met de natuur en gezond leven.

 

In elk prentenboek zitten een kijkplaat, ‘vriendjesvragen’ en een pagina met een leuke opdracht.

Elke bladzijde heeft een ‘vriendjesvraag’ zoals bijvoorbeeld: Wat doe jij als je beweegkriebels hebt?

 

Het gegeven van deze kinderboekenreeks is erg leuk en goed! Op deze manier kinderen kennis laten maken met allerlei maatschappelijke issues is natuurlijk erg goed.

 

De illustraties zijn vrolijk en kleurrijk, dit zorgt voor de aandacht van de kinderen die worden voorgelezen. Niet elk kind vindt de vragen leuk, maar dan sla je er eentje over. De tekeningen zijn wel redelijk simpel.

 

Zelf ben ik erg benieuwd waarom er is gekozen voor een hond als hoofdpersoon, terwijl je juist de verbinding tussen mensen en culturen wilt benadrukken. Waarom dan niet een kind als hoofdpersoon? Het komt allemaal een beetje geforceerd over, maar dit mag de pret niet drukken.

 

Het is een leuk boekje over waarom buiten spelen goed voor je is én leuk is!

 

Geen cijfer voor dit prentenboek, ik vind het erg belangrijk dat deze reeks onder jullie aandacht komt! Ook de tweetalige boeken lijken mij een aanrader!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb