Aan zee - Noëlle Smit


Het warme zand onder je blote voeten, schelpen zoeken, over de golven springen, een zandkasteel bouwen: niets is zo fijn als een zomerdag aan zee.

Ga je mee? (flaptekst)

Voor elke zee-liefhebber is dit boek een aanrader. Noëlle Smit weet met haar illustraties in dit boek een perfecte stranddag af te beelden. Alleen al de omslag maakt dit duidelijk. Je voelt de zeewind en het zand onder je voeten, je ruikt de zee en hoort de meeuwen krijsen boven je hoofd wanneer je naar de illustratie kijkt.

 

Door de ogen van een jongen en een meisje beleef je een dagje aan zee. Eigenlijk is dat het hele boek. Vanaf de aankomst tot het vertrek ben je een dag aan zee. De kinderen eten een ijsje, zwemmen, spelen verstoppertje en bouwen een zandkasteel. Het verhaal stelt niet meer voor dan dat.

 

De illustraties maken dit prentenboek. Noëlle Smit gebruikt prachtige kleuren die van de bladzijden spatten. Elke bladzijde is een genot om te bekijken. Ook erg leuk is de teckel die op elke bladzijde te zien is en die zwemt met een zwemvestje. Maar ook door de verschillende perspectieven is het elke keer weer een verrassing wat je te zien krijgt.

 

Meer hoef ik over dit boek niet te zeggen. Het is voor iedereen een aanrader.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb