Lúcia Flores en de mysterieuze cadeautjesfabriek - Chinouk Thijssen

Welkom in het Land van Donum…

Lúcia Flores zit in de les wanneer ze iets op de gang hoort. Abuele Hugo heeft haar hulp weer nodig! Ze gaat eropaf en ontdekt een grote doos met glanzend inpakpapier. Als Lúcia erin wordt gezogen, reist per ongeluk ook haar vervelende klasgenoot Dion mee naar het Land van Donum. Daar is de grote cadeautjesmaker vermist, terwijl dé feestdag voor alle kinderen er net aan komt: Internationale Kinderdag. Kunnen Lúcia en Dion samenwerken om hem op tijd terug te vinden? (flaptekst)

Deel drie van de Lúcia Flores-serie. Deel één vond ik leuk en veelbelovend, al was het boek wat verwarrend en ingewikkeld - zeker voor de doelgroep (8+). Deel twee vond ik een stuk beter én beter passend bij de doelgroep. Na het lezen van dat deel was ik wel benieuwd hoe de wereld van Abuelo Hugo kon worden uitgebreid en of de boeken origineel bleven. Wat mij betreft is Chinouk Thijssen daar met dit deel in ieder geval in geslaagd.

 

Het boek is wat dikker dan de vorige delen, maar nog steeds is het compact met een verhaal dat goed leesbaar en begrijpelijk is. Waar ik in de vorige delen alles wel erg snel vond gaan, is dat in dit deel minder aan de orde. Het voelt alsof de pagina’s goed zijn benut en dat alles aan bod is gekomen zonder te worden afgeraffeld.

Het is wel echt een derde deel in een serie, wat betekent dat je de andere delen moet hebben gelezen om het verhaal goed te begrijpen. Zonder de voorkennis wordt het wat ingewikkeld.

Er komen personages terug uit de vorige delen, zoals conducteur Johannes Groen de Heer, Abuelo Hugo en de trein (dit keer ingepakt als cadeautje).

 

Chinouk Thijssen schrijft erg prettig. Je vliegt door het boek, de personages zijn goed uitgewerkt en het verhaal is origineel. De boeken volgen wel hetzelfde patroon: Lúcia wordt opgeroepen door Abuelo Hugo, ze gaat met de trein, ze komt ergens terecht, moet het probleem oplossen en gaat daarna terug. Dit keer is daar de verstekeling, haar vervelende klasgenoot, aan toegevoegd. Dit voelt wel een beetje standaard. In meerdere series, denk bijvoorbeeld aan Narnia, komt er nog iemand mee die het niet wil en niet leuk vindt en uiteindelijk toch meehelpt met de oplossing. Maar in dit boek stoort het niet en is het een welkome toevoeging aan de personages.

 

De illustraties van Stefan Yamá Cab zijn weer prachtig en goed passend bij het verhaal en de serie.  Ook het omslag spreekt aan en nodigt uit tot kijken in het boek.

 

Thijssen lijkt de smaak te pakken te hebben met deze serie. Ik ben benieuwd of er nog delen gaan volgen en hoe de verhaallijnen zich gaan evolueren.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.