De fantastische vliegwedstrijd - Tjibbe Veldkamp & Sebastiaan Van Doninck


'Welkom bij De fantastische vliegwedstrijd voor vogels!'

Tien teams gaan van start. Maar tijdens de race komen de deelnemers één voor één in de problemen. Team Flamingo komt niet van de grond, Team Havik verlaat het toestel met de schietstoelen en Team Struisvogel-Pinguïn stort neer! Wat is hier aan de hand? En waarom komt Team Kip als enige níét in de problemen? Een schitterend kijkboek waarin de kijker het ware verhaal van de race zelf mag ontdekken…. (flaptekst).

 

De nieuwe Tjibbe Veldkamp is uit! Dat zorgt toch altijd voor plezier, want Tjibbe Veldkamp is naar mijn bescheiden mening een van Nederlands meest gewaardeerde prentenboekenschrijvers. En nu een samenwerking met de Vlaamse Sebastiaan Van Doninck. Van Doninck levert vrolijk kijkwerk af. Kijkprentenboeken zijn helemaal in, denk aan Eiland van Mark Janssen en de geweldige prentenboeken van Charlotte Dematons. De tekenstijl van Van Doninck is heel anders, waar Dematons realistisch tekent/schildert zijn de dieren van Van Doninck karikaturaler, tonen meer emoties en karakter. De tekeningen gaan dieper op het verhaal in, zoals de flaptekst al beschrijft.

Door de summiere achtergronden gaat de aandacht volledig naar de vogels in de fantastische vliegwedstrijd.

 

De tekst van Tjibbe Veldkamp is zoals altijd van goede kwaliteit. Het verhaal zelf is wat standaard en had wat fantasievoller gemogen. Door de tekeningen wordt het verhaal net iets leuker.

Daardoor zijn de tekeningen, zoals eerder aangegeven een belangrijke aanvulling op de tekst.

 

 ©De Leesplank 2020


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.