Nieuwste recensiesWie ben ik?

Ik ben Wouter, 28 jaar oud. Sinds begin 2019 ben ik aan het werk als logopedist.
In mijn werk gebruik ik veel prentenboeken als behandelmateriaal. 
Al sinds ik een klein kind was ben ik gek op boeken! En dan toch voornamelijk kinderboeken, al lees ik ook thrillers en romans voor volwassenen. 

Kinderboeken lezen blijft altijd fijn! Ook als je volwassen bent. Maar welke boeken moet je dan lezen? Er is zoveel keus! Via mijn recensies probeer ik jullie tips en adviezen te geven. Elke week komen er 3 nieuwe recensies online!


Volg De Leesplank op instagram voor alle nieuwtjes!


Nieuwste recensies

April 2022

De zusjes uit het verzonken moeras - Lucy Strange

Het leven is zwaar voor Willa, Grace, Freya en hun drie jongere zusjes. De zes meisjes wonen samen met hun oma en hun wrede vader in een boerderij die is omgeven door duister moerasland. Hun vader gelooft heilig in de Vloek van Zes Dochters – een vloek die zijn noodlot kan betekenen.

Lees meer »

Mot en de metaalvissers - Sanne Rooseboom

Mot heet eigenlijk Vlinder, maar zo noemt alleen haar moeder haar nog. Die wil het liefst een fladderig, kleurrijk kind in een jurkje. De elfjarige mot is zo niet. Mot houdt van zwarte kleren en van de rommelige stad waarin ze opgroeit. Uit opstandigheid koopt ze van haar spaargeld een magneet om roestig ijzer mee op te vissen uit het oude kanaal. Ze krijgt een eigen stekkie tussen de andere metaalvissers en daar vindt ze een kleine duikboot. Die boot is het begin van een geweldig avontuur, waarbij Mot de acrobaten van De Werf ontmoet, nieuwe vrienden maakt, het tegen een machtige miljonair opneemt en haar moeder beter leert kennen. (flaptekst)

Lees meer »

De gorilla en de jongen - Phil Earle

Het is oorlog en de onhandelbare Joseph wordt naar Londen gestuurd. Daar moet hij bij de norse mevrouw F wonen, die niet zo gesteld is op kinderen. Tot Josephs grote verbazing bezit ze een verwaarloosde dierentuin. Veel dieren zijn er niet meer, maar Adonis, een enorme gorilla, is er nog wel. Langzaam ontstaat er een bijzondere band tussen Joseph en Adonis. Als de bommen vallen, moet Joseph de kooi van Adonis bewaken. De gorilla is woest en sterk, een gevaar voor de stad, maar Joseph laat zijn vriend niet zomaar in de steek. Durft hij de trekker over te halen als dat nodig is? (flaptekst)

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb