Wie ben ik?

Ik ben Wouter, 27 jaar oud. Sinds begin 2019 ben ik aan het werk als logopedist.
In mijn werk gebruik ik veel prentenboeken als behandelmateriaal. 
Al sinds ik een klein kind was ben ik gek op boeken! En dan toch voornamelijk kinderboeken, al lees ik ook thrillers en romans voor volwassenen. 

Kinderboeken lezen blijft altijd fijn! Ook als je volwassen bent. Maar welke boeken moet je dan lezen? Er is zoveel keus! Via mijn recensies probeer ik jullie tips en adviezen te geven. Elke dinsdag en donderdag komt er een nieuwe recensie online!


Volg De Leesplank op instagram voor alle nieuwtjes!


Mei 2021

Groot Biegel Sprookjesboek - Paul Biegel & Charlotte Dematons

Meesterverteller Paul Biegel schreef vanuit zijn befaamde schrijfstoel het ene geliefde verhaal na het andere. In deze bundel zijn dertig van zijn allermooiste verhalen verzameld. Of Biegel nu schrijft over een zwaan die naar de sterren vliegt, een geheimzinnig wolkenschip of over een hobbelpaard dat ’s nachts tot leven komt – met zijn betoverende pen neemt hij je mee in adembenemende avonturen. De illustraties in het boek werden gemaakt door Charlotte Dematons, die in haar tijdloze stijl de magische Biegelsfeer perfect wet te verbeelden. (flaptekst)

Lees meer »

Owen en de Soldaat - Lisa Thompson

Owen heeft een heel bijzondere vriend, namelijk een afbrokkelende stenen soldaat op een bankje in het park. Hij is de enige tegen wie Owen écht kan praten. Maar verder geeft niemand iets om de soldaat en de gemeente besluit hem weg te halen.

Lees meer »
April 2021

De geest en het meisje - Lucy Strange

Het is 1899. De graaf van Gosswater is overleden en de twaalfjarige lady Agatha wordt uit haar ouderlijk huis verbannen door haar wrede neef Clarence. Het grote, statige landhuis is het enige thuis dat ze ooit heeft gehad, en nu moet ze wennen aan een leven in een vervallen hutje, met een vreemdeling die beweert haar echte vader te zijn. Op de oevers van het Gosswatermeer waart de geest van een rusteloze jonge vrouw rond. Heeft deze verschijning iets te maken met Aggies ware afkomst? (flaptekst)

Lees meer »


Nieuwste recensies