Wie ben ik?

Ik ben Wouter, 27 jaar oud. Sinds begin 2019 ben ik aan het werk als logopedist.
In mijn werk gebruik ik veel prentenboeken als behandelmateriaal. 
Al sinds ik een klein kind was ben ik gek op boeken! En dan toch voornamelijk kinderboeken, al lees ik ook thrillers en romans voor volwassenen. 

Kinderboeken lezen blijft altijd fijn! Ook als je volwassen bent. Maar welke boeken moet je dan lezen? Er is zoveel keus! Via mijn recensies probeer ik jullie tips en adviezen te geven. Elke dinsdag en donderdag komt er een nieuwe recensie online!


Volg De Leesplank op instagram voor alle nieuwtjes!


December 2020

O, dennenboom - Jacques Vriens & Dagmar Stam

In oktober verscheen Dag Sinterklaasje in een vernieuwde uitgave. Nu voorspel ik dat volgend jaar O, dennenboom in een vernieuwde versie in de winkels ligt, want ook dit verhaal verdient het om gelezen te worden door een nieuwe generatie kinderen.

Lees meer »

De kerstboom van Lotje - Lieve Baeten

Lieve Baeten maakte in 1992 het eerste boek over Lotje, het nieuwsgierige heksje. De serie bestaat uit vijf boeken. Lieve Baeten is zelf helaas overleden in 2001. Postuum is daarna het laatste boek over Lotje verschenen. Zelf ben ik enkel bekend met twee boeken uit de reeks: Nieuwsgierige Lotje (1992) en De kerstboom van Lotje (1996).

Lees meer »

De kinderen van Bolderburen - Astrid Lindgren

Dit is het boek waardoor ik echt kennis maakte met Astrid Lindgren. Natuurlijk kende ik Pippi Langkous al,  van het boek en de films. Dat vond ik wel leuk, maar het nodigde mij niet meteen uit om de andere boeken van Astrid Lindgren te gaan lezen. Dit boek vond ik in de bibliotheek, toen nog in de uitgave met illustraties van Illon Wikland. En daarna heb ik dat boek meerdere keren van de bieb gehad. Wat wilde ik graag zelf in Zweden wonen. En wat wilde ik graag in een dorpje wonen met maar drie huizen. Ik heb heel vaak gedroomd of gefantaseerd dat ons gezin met twee andere gezinnen ging verhuizen naar Bolderburen. En in het huisje in het bos gingen dan mijn opa en oma wonen. Dat leek me echt geweldig! Natuurlijk was dat een kinderdroom, maar de droom is er nog steeds. Ik ben één keer in Zweden geweest, maar wat wil ik daar graag een keer echt rondtrekken. Dat komt toch echt door dit boek. De beschrijving van de natuur, het weer en de mensen daar spreekt me ontzettend aan. En hoewel een boek natuurlijk alles waarschijnlijk wat mooier maakt, is dit wel echt iets wat voor mij een boek goed maakt. Het vraagt om meer. De lezer is benieuwd naar de plek waar het zich afspeelt.

Lees meer »

Pinkeltje op Texel - Studio Dick Laan

Sinds 2014 verschijnen er weer nieuwe boeken in de Pinkeltje-reeks. Geschreven door medewerkers van studio Dick Laan. In elk boek komt Pinkeltje bij een toeristische trekpleister van Nederland. De Efteling, het Rijksmuseum, het Dolfinarium, het Spoorwegmuseum, Madurodam en Diergaarde Blijdorp. En juist daardoor weet ik niet zeker of ik deze nieuwe reeks leuk vind. Want het is heel fijn dat een nieuwe generatie kinderen kennis kan maken met Pinkeltje (een held uit mijn jeugd), maar moet het dan zo commercieel met al die toeristische trekpleisters? En er is zelfs al eerder een boek over Pinkeltje in Madurodam verschenen.

Lees meer »


Nieuwste recensies


Maak een Gratis Website met JouwWeb